Furcsa otthonok – rövidfilmblokk


Burkolatok

2008, 2 perc, színes, holland rövidfilm
R: Johan Rijpma
A Tegels egy hatalmas fényképgyűjteményből készült animáció. A fotók végigpörgetésével különböző mozdulatok és folyamatok válnak láthatóvá a burkolaton: az utcakövek titkos mozgása és dallamai.

Acél otthonok
2008, 10 perc, színes, feliratos, angol rövidfilm
R: Eva Weber
A tárolóegységekben emberi történek rejtőznek: a néma cellák tele ezernyi tárggyal és porlepte bútorokkal teleíródnak múltbéli álmokkal, titkos reményekkel, és életekkel, amiket nem tudunk elengedni.

D épület
2011, 6 perc, színes, szlovén rövidfilm
R: Damjan Kozole
Szlovén építészeti remekmű – egy takarítónő szemével.

Az otthon építészete
2010, 30 perc, színes, feliratos, izlandi film
R: Thorunn Hafstad
Bájos és vidám rövidfilm egy reykjavíki szövetkezeti bérházról a lakók előadásában, akik büszkén mutatják meg a 30 éves ház jól kitalált, egyszerű részleteit. A Népi Lakószövetkezet lakói vicces túrára hívnak minket a lakásaikba, áradozva a jól felszerelt kis terekről, alaprajzokról, designelemekről és kiváló funkcionalitásról. Mindegy, hogy eredeti megoldás vagy elavult technológia, ha nem romlik el, minek megjavítani?

Amerikai otthonok
2011, 12 perc, színes, feliratos, amerikai rövidfilm
R: Bernard Friedman
Animációs film Amerika lakóház-építészetének történetéről, melyben a design és az építészet jeles képviselői megvitatják, hogy mit is jelent egyáltalán a ház fogalma.

Meglepetésfalva
2010, 10 perc, színes, feliratos, angol rövidfilm
R: Tim Travers Hawkins
Látogassuk meg az arizonai Surpriseville 21. századi kertvárosát, a mesterséges oázist és mesterséges közösségét, ahol a lakók hatalmas erőfeszítéseket tesznek, hogy életük a lehető legbiztonságosabb legyen.

Találkozó az épületnél
2012, 16 perc, színes, feliratos, spanyol rövidfilm
R: Carlota Coloma, Adria Lahuerta
Alig egy évvel a beköltözés után a Flores & Prats Architects épületében, a Building 111-ben erős közösség alakult ki. Vajon az építészet befolyásolta a közösség létrejöttét vagy pedig az emberek és az ő igényük a családok megteremtésére?

A Mudgee-torony
2011, 4 perc, színes, feliratos, angol rövidfilm
R: Naomi Bishops, Richard Raber
A film a fenntartható építészet egyik nagyszerű példáján keresztül mutatja az inspiráció, a tervezés és az építés hármasát. Egy gyönyürű alkotás, ahol a nyers, természetes anyagok és elemek kombinációja a kifinomult magány elegáns struktúráját hozta létre.

Victoria, George, Edward és Teacher
2010, 3 perc, színes, angol rövidfilm
R: Callum Cooper
Társadalmi osztályok, jólét, történelem lenyomatai és a brit társadalom individualizmusa és konformizmusa közti feszültség: ezt fedezhetjük fel a London keleti felétől a nyugatiig tartó vizuális utazáson. Közel 4000 kép a város házairól: a filmkészítő napi útját dokumentálta claptoni otthonától a Royal College of Artig.

március 3. 19:15